Další projekty

2011Rekonstrukce bytu v Děčíně

realizace
realizace
realizace 
realizace
realizace
realizace
realizace
realizace
realizace
realizace
realizace
realizace
realizace
realizace
realizace
realizace
realizace
realizace
realizace
realizace
realizace
realizace
realizace
realizace
realizace
realizace
realizace
realizace
realizace
realizace
realizace
realizace
realizace
půdorys 1. etapa
půdorys 1. etapa
půdorys 2. etapa
půdorys 2. etapa
původní plán
původní plán
stav před rekonstrukcí
stav před rekonstrukcí
stav před rekonstrukcí
stav před rekonstrukcí

Užitná plocha:

150 m2


Rekonstrukce bytu v činžovním domě v centru Děčína proběhla ve dvou etapách. Nejprve stavebníci zrekonstruovali v roce 2007 byt 3+1 a o dva roky později sousední byt 2+1. Rok poté proběhlo propojení obou bytů.

Pokusili jsme se očistit prostor od degradujících nánosů posledních dekád, dostat se k původním vrstvám a obnovit a vyzdvihnout velkorysost (prostor, proporce, měřítko) se kterou byl bytový dům na konci devatenáctého století postaven.
Stavební zásahy nebyly velké – zásadní bylo vybourání velkého otvoru mezi kuchyní a společenským prostorem (1.etapa) a propojení obou bytů chodbou s úložným prostorem (2. etapa).
Práce na rekonstrukci byla radostná a pro nás vlastně velmi jednoduchá. Naše přítomnost měla povahu v podstatě iniciační.
Že rekonstrukce dopadla dobře a v bytě je výborná atmosféra a dobrá energie, je zásluhou entuziasmu a citlivosti samotných stavebníků.